WEEKLY BITES - SPRING ROLLS WITH CASHEW SAUCE

11/26/2017



Ha jól emlékszem a tavaszi tekercs volt az egyik első étel, amit Pinteresten elmentettem, de valahogy mindig hátraszorult az épp szezonális ételek mögött, így mindezidáig nem sikerült kipróbálnom. Pedig, ha belegondolok a mai világban az összetevők már az év bármely szakában elérhetők, így nyugodtan elkészíthetjük akár most, télen is! Igaz ilyenkor a többség a meleg és kicsit tartalmasabb ételek után vágyakozik, de nekem kifejezetten felüdülés volt a ropogós zöldségeket rágcsálni. Az se tévesszen meg senkit, hogy  tavaszi tekercsben nincs hús, higgyétek el, 3-4 darabbal is bőven jól lehet lakni!

If i remember correctly, the spring rolls were one the first meals to end up n my Pinterest board, but i just never got to making them between all the seasonal meals. Even though if you think about it, nowadays, all the ingredients can be found in the shops all year round, so why couldn't you make them now, in the wintertime! It's true that in the cold weather, everyone is longing for something warm and hearty, but it was such a refreshing feeling to eat some crunchy vegetables. Don't be fooled, even though they don't contain any meat, they can be very filling after the 4th roll.


Hozzávalók - Ingredients

quinoa - quinoa

170 g quinoa - 170 g quinoa
2 ek szója szósz - 2 tbs soy sauce
fél lime leve - half lime juiced

töltelék - fillings

4 répa - 4 carrots
4 uborka - 4 cucumbers
3 kaliforniai paprika - 3 bell peppers
friss koriander vagy menta - fresh cilantro or mint
10 db tavaszi tekercs rizslap - 10 spring roll papers

kesudió szósz - cashew sauce

2 ek kesudiókrém - 2 tbs cashew butter
2 ek szója szósz - 2 tbs soy sauce
3/4 tk sriracha szósz - 3/4 tsp sriracha sauce
2 ek agave szirup/barna cukor/méz -  2 tbsp agave syrup,/brown sugar/honey
fél lime leve - half lime juiced



Kezdjük a quinoával. Egy kevés olajon, közepes láng fölött 2-3 percig pirítsuk, majd adjunk hozzá kb. 4 dl vizet és fedő alatt főzzük 15-20 percig. Amint az összes víz elpárolgott elkészültünk. Ha szeretnénk, hogy egy kicsit ízesebb legyen a végeredmény, adjuk hozzá a szója szószt és a fél lime levét.

Start with the quinoa. Fry it on a little oil for 2-3 minutes on medium heat, then add aproximately 400 ml water and cook for about 15-20 minutes. Lower heat and cover. As soon as all the water is absorbed we are ready. If you want to add more flavour, poor in the soy sauce and lime juice.


A zöldségeket vágjuk hosszúkás csíkokra. A tekercsek elkészítéséhez helyezzük az első rizslapot forró vízbe kb. 10-15 másodpercig majd terítsük ki egy nedves felületre. A rizslap alsó harmadát rakjuk meg a hozzávalókkal, hajtsunk rajta egyet, gyűrjük be a széleket és tekerjük addig amíg egy kész tekercset nem kapunk. A melegtől össze fog ragadni a lap, így nem kell attól félnünk, hogy szétesik, amint elengedjük.

Julien the vegetables. Now put the first spring roll pper in hot water for about 10-15 minutes and gently spread out on a damp surface. Pack the bottom third of the paper with the ingredients, fold, tuck the edges and roll until you've formed a roll. The paper will stick together because of the heat, so it won't fall apart once you let go.



A szósz elkészítéséhez egyszerűen keverjük össze a hozzávalókat. Ha igazán jó végeredményt szeretnénk elérni, turmixoljunk össze mindent.

To make the sauce, simply mix the ingredients together. If yu want a real smooth finish, add the sauce to a blender.





You Might Also Like

2 megjegyzés