31/52 - Pumpkin cinnamon streusel pancakes

10/19/2014



A tökös receptsorozat lezárásaként az ígért tökös-fahéjas palacsintával búcsúzom. Az édesszájúak kedvence lesz, de kisebb adagokban a sósabb ételek kedvelői is remek desszertre lelhetnek benne. Ahelyett, hogy a palacsintákat egyesével ennénk, én az javaslom halmozzuk őket egymásra és vágjunk belőle szeleteket akár csak egy pizza esetében. Finom vasárnapi reggeli vagy délutáni finomság kerekedhet belőle, a mai recept négy fő étvágyát csillapítja!

As the final recipe revolving around pumpkins, i prepared the delicious pumpkin cinnamon streusel pancakes. Those of you with a sweet tooth will love it, but in smaller doses the savoury lovers will enjoy it as well. Instead of eating the pancakes one by one, i recommend piling them on each other and cutting slices, just the way you do when having a pizza. It's a tasty Sunday breakast or an afternoon treat, this recipe will keep 4 people's stomach happy!


Fahéjas morzsa/Cinnamon streusel



Hozzávalók/Ingredients:
  • 85 g vaj/6 tbsp butter
  • 70 g liszt/1/2 cup flour
  • 110 g barnacukor/1/2 cup brown sugar
  • 1 tk fahéj/1 tsp cinnamon

Egy közepes edényben keverjük össze a lisztet, barnacukrot, fahéjat és vajat egy villával vagy a kezünkkel, amíg egy omlós állagú masszát nem kapunk. Tegyük félre.

In a medium bowl, combine flour, brown sugar, cinnamon, and butter. Mix together with your hands or a fork, until you have a crumbly mixture. Set aside.

Palacsinta/Pancakes



Hozzávalók/Ingredients:
  • 170 g liszt/1 1/4 cup flour
  • 2 ek barnacukor/2 tbsp brown sugar
  • 2 tk sütőpor/2 tsp baking powder
  • csipet só/pinch of salt
  • 1 tk fahéj/1 tsp cinnamon
  • 1/4 tk szerecsendió/1/4 tsp nutmeg
  • csipet gyömbér/pinch of ginger
  • csipet szegfűszeg/pinch of coves
  • 2.5 dl tej/1 cup milk
  • 110 g tökpüré/1/2 cup pumpkin puree
  • 1 nagy tojás/1 large egg
  • 2 ek olaj/2 tbsp oil


Egy nagyobb edényben keverjük össze a lisztet, barnacukrot, sütőport, sót, fahéjat, szerecsendiót, gyömbért és a szegfűszeget. Tegyük félre. Egy közepes tálban keverjük össze a tejet, tojást, tököt és az olajat.

In a large bowl, whisk together the flour, brown sugar, baking powder, salt, cinnamon, nutmeg, ginger, and cloves. Set aside. In a medium bowl, whisk together milk, egg, pumpkin and oil. 


A folyékony összetevőket öntsük a szárazakhoz és addig keverjük míg egy egységes állagú masszát nem kapunk.

Add wet ingredients to the flour mixture and whisk until combined.



Egy kis olajat melegítsünk fel a serpenyőnkben, közepes-alacsony lángon. Tegyünk bele egy merőkanál palacsinta tésztát majd a tetejére rakjunk 2 ek fahéjas morzsát. Süssük addig amíg el nem kezdünk buborékokat látni, ez kb. 2-3 perc.

Heat a pan to medium low. Coat with oil. Drop 1/3 cup of batter onto heated skillet. Add 2 tablespoons of the cinnamon streusel. Cook on the first side until bubbles begin to form, about 2-3 minutes. 


Óvatosan fordítsuk meg a palacsintát és ismét tegyünk rá a fahéj morzsából. Újabb 2-3 percig süssük, amíg aranybarna nem lesz. Így járjunk el addig, amíg az összes tésztánk el nem fogy.

Carefully flip pancakes over and cover very generously with cinnamon streusel. Cook for another 2-3 minutes or until golden brown. Continue this process to make the rest of the pancakes.


 Jó étvágyat!/Enjoy!


You Might Also Like

0 megjegyzés